Menu

Indisch restaurant Leuven

Bekijk hier onze WINTER 2023-24 MENU

Nirvana Kitchen is een modern Indiase restaurant. Het is een plek waar oude Indiase familierecepten een Belgisch ‘twist’ krijgen. We serveren een echt Indiase thali menu bij onze Chef Tanima & Chef Deepak, een groot bord waar kleine kommetjes met verschillende gerechtjes op liggen. Een Thali is een traditionele manier om een uitgebalanceerde maaltijd te eten in India. Je proeft een beetje van veel verschillende gerechten. Het idee achter de thali is om in de katori’s (kommetjes) verschillende smaken aan te bieden, zoals zoet, zout, bitter, zuur, umami en pittig. Om jouw Nirvana-ervaring compleet te maken, hebben we een uitstekende wijnkaart met wijnen uit verschillende regio’s van de wereld. Natuurlijk ben je in België en hier vieren we bier! Je vindt er enkele interessante lokale Belgische bieren die perfect bij uw eten passen.

Thali concept - Een beetje van alles

Niramish Thali (VeGETARISCH)

Voorgerechten


SOYA CHILLI BOTI (Chef’s Speciality)
Gewokt soja balletjes geserveerd met roti, chutney & salad. Gezond &
hoog protein!

BURRATA CHAAT (Chef’s Speciality)
Zachte burrata met ‘jal jeera’ kruiden, tamarind, munt & krokant lotuswortel chips & gedroogd grannatappel poeder.

Hoofdgerechten ‘Thali’

DAL MORADABADI
Stoofpot van linzen met een speciaal smaak van Ghee & gerookte kruidnagel.

PRUNES KOFTA (Chef’s Speciality)
Balletjes met pruimen & aardappel in een heerlijke witte curry sausje.

TARKARI CORNETTO
Gepureerde groenten gekookt met kruiden in een hartige hoorntje.

LAHSUNI VEG SATÉ
Krokante groenten gewokt met een look saus en geserveerd in een saté style.

Paratha, Pulao Rijst, Raita & Papadum

€35,50

 
AMISH Thali (met vleEs & vis)

Voorgerechten

GOAN PORK RIBS (Chef’s speciality)
Gemarineerde varkensribbetjes geglazuurd met een pittige tamarinde saus

KOLIWADA PRAWNS (Chef’s speciality)
Komkommer rijst met krokant scampi visserman wijze uit West India.

Hoofdgerechten ‘Thali’

DAL MORADABADI
Stoofpot van linzen met een speciaal smaak van Ghee & gerookte kruidnagel.

CHICKEN TIKKA BUTTER MASALA
Kip Tikka in een boterachtige curry uit Delhi. Een echt smaakbomb! Bevat lactose & noten.

PORK BELLY- QUINOA BHEL
Langzaam gekookt mals varkensbuik met krokant streetfood style gepoft quinoasalade.

KHATTA MEETHA DUCK (Chef’s speciality)
Zoet en zuur eend zuid Indiase wijze in een hartig hoorntje.

Paratha, Pulao Rijst, Raita & Papadum

€39,50

SATVIK Thali (VEGAN)

Voorgerechten

DOSAI met TOMATO THOKKU (Chef’s Speciality)
Gefermenteerde rijst- en linzenpannenkoekjes geserveerd met tomatenchutney in Zuid-Indiase wijze.

GOL-GOL ALOO CHAAT (Chef’s Speciality)
Krokant aardappel balletjes met gele-erwten curry, black salt, geroosterd
komijn poeder, munt saus.

Hoofdgerechten ‘Thali’

LAHSUNI VEG SATÉ
Krokante groenten gewokt met een look saus en geserveerd in een saté style.

CHILLI TOFU
Tofu gewokt met Indo-Chinees sausje bevat soysaus, ketchup, garam
masala, groenten bouillon, gember-look, koriander.

BAINGAN BHARTA CORNETTO (Chef’s Speciality)
Gepureerde gerookt aubergine met kruiden in een hartige hoorntje.

ODISHA BARA GHUGHNI
Urad linzen balletjes met een streetfood style curry op smaak gebracht met uien, tamarindesaus, groene saus.

Paratha, Erwten Pulao Rijst & Papadum

€35,50

Nirvana AT Home

We bieden ook klassieke Indiase gerechten van onze menukaart voor Takeaway. Ook Delivery in Leuven, Kessel-lo & Heverlee binnenkort!

Alles wordt op bestelling gemaakt, dus raad aan om uw bestelling van tevoren via onze website te plaatsen. Erg makkelijk. Kies gewoon je favoriete gerechten. Kies een afhaaldatum en -tijd. Gewoon op tijd ophalen en thuis genieten. 

Wil je onze Samosa Chaat, Dahi Vada, Chicken Butter Masala of onze signature Nirvana Combo proberen? 

ALTIJD IETS NIEUWS..

Onze thalis veranderen altijd met het seizoen. Chef Tanima gelooft dat dit de perfecte manier is om de verse producten van het seizoen te proeven, maar ze te bereiden met authentieke Indiase recepten.

Om onze menukaart zo vers mogelijk te houden en voedselverspilling tegen te gaan, serveren wij vanaf dit seizoen alleen nog onze Thali-menu’s.

Duurzaam en lokaal is ons motto.

Dit seizoen nemen we je mee op reis naar een tropische winterervaring!

nirvana kitchen chef