Menu

Indisch restaurant Leuven

Bekijk hier onze WINTER THALI MENU

Nirvana Kitchen is een modern Indiase restaurant. Het is een plek waar oude Indiase familierecepten een Belgisch ‘twist’ krijgen. We serveren een echt Indiase thali menu bij onze Chef Tanima, een groot bord waar kleine kommetjes met verschillende gerechtjes op liggen. Een Thali is een traditionele manier om een uitgebalanceerde maaltijd te eten in India. Je proeft een beetje van veel verschillende gerechten. Het idee achter de thali is om in de katori’s (kommetjes) verschillende smaken aan te bieden, zoals zoet, zout, bitter, zuur, umami en pittig. Om jouw Nirvana-ervaring compleet te maken, hebben we een uitstekende wijnkaart met wijnen uit verschillende regio’s van de wereld. Natuurlijk ben je in België en hier vieren we bier! Je vindt er enkele interessante lokale Belgische bieren die perfect bij uw eten passen.

Thali concept - Een beetje van alles

 
 
Niramish Thali (Veg)

Voorgerechten

Samosa Chaat – Samosa, Chickpea salad, zoete yoghurt, tamarind chutney, groen chutney en Bhujiya.

Dhokla – Hartige gestoomde linzencake met verse kokos.

Hoofdgerechten ‘Thali’

Dal Tadka– Indische linzensoep met ajuin. 

Paneer Rezala– Bengalese rijke, milde pikant, yoghurt curry met Indische kaas.

Kashmiri Dum Aloo– Kleine aardappelen in een pittige curry op basis van tomaten. 

Winter Korma– Kokosmelk curry met winter groentjes.

Rijst & Paratha

€29,50

 
Satvik Thali (Vegan)

Voorgerechten

Dahi Vada – gefrituurd linzenballetjes, zoete vegan yoghurt, munt-koriander saus, tamarinde saus en krokant crisps. Glutenvrij.

Ghoogni Chaat– Bengalese gele kikkererwtjes soep met chutney en krokant koekjes. 

Hoofdgerechten ‘Thali’

Dal Tadka– Indische linzensoep met ajuin. 

Begun Basanti– Kleine aubergine langzaam gekookt met mosterd, kokos en noten pasta. 

Winter Korma– Kokosmelk curry met winter groentjes- prei, spruiten, pastinak, paarse wortel, champignons. 

Kurkuri Bhindi– Gefrituurd krokant Indische okra.

Rijst & Puri

€29,50

AMISH THAli(met vlees & vis)

Voorgerechten

Bengalese “Fish Fry”– Krokante, een beetje pittige, kruidige kabeljauw. 

Goan Pork Ribs – Een gekruide geglaceerde varkensribbetjes met tamarinde.

Hoofdgerecht ‘Thali’

Biyebarir Phoolkopi– bloemkoolcurry geserveerd tijdens winter trouwfeesten.

Chicken Tikka Butter Masala– Kip Tikka in een boterachtige curry. 

Lamb Kofta– Lamsballetjes met kruiden, koriander, munt & pijnboompitten.

Seafood Malaikari– Bengaalse zeevruchten-kokoscurry met mosselen, inktvis en scampi. 

Rijst & Look Naan

€33,50

Nirvana AT Home

We bieden ook klassieke Indiase gerechten van onze menukaart voor Takeaway. Ook Delivery in Leuven, Kessel-lo & Heverlee binnenkort!

Alles wordt op bestelling gemaakt, dus raad aan om uw bestelling van tevoren via onze website te plaatsen. Erg makkelijk. Kies gewoon je favoriete gerechten. Kies een afhaaldatum en -tijd. Gewoon op tijd ophalen en thuis genieten. 

Wil je onze Samosa Chaat, Dahi Vada, Chicken Butter Masala of onze signature Nirvana Combo proberen? 

ALTIJD IETS NIEUWS..

Onze thalis veranderen altijd met het seizoen. Chef Tanima gelooft dat dit de perfecte manier is om de verse producten van het seizoen te proeven, maar ze te bereiden met authentieke Indiase recepten.

Om onze menukaart zo vers mogelijk te houden en voedselverspilling tegen te gaan, serveren wij vanaf dit seizoen alleen nog onze Thali-menu’s.

Duurzaam en lokaal is ons motto.

Dit seizoen nemen we je mee op reis naar een tropische winterervaring!

nirvana kitchen chef