Menu

Indisch restaurant Leuven

Bekijk hier onze Summer 2024-25 MENU

Nirvana Kitchen is een modern Indiase restaurant. Het is een plek waar oude Indiase familierecepten een Belgisch ‘twist’ krijgen. We serveren een echt Indiase thali menu bij onze Chef Tanima & Chef Deepak, een groot bord waar kleine kommetjes met verschillende gerechtjes op liggen. Een Thali is een traditionele manier om een uitgebalanceerde maaltijd te eten in India. Je proeft een beetje van veel verschillende gerechten. Het idee achter de thali is om in de katori’s (kommetjes) verschillende smaken aan te bieden, zoals zoet, zout, bitter, zuur, umami en pittig. Om jouw Nirvana-ervaring compleet te maken, hebben we een uitstekende wijnkaart met wijnen uit verschillende regio’s van de wereld. Natuurlijk ben je in België en hier vieren we bier! Je vindt er enkele interessante lokale Belgische bieren die perfect bij uw eten passen.

Thali concept - Een beetje van alles

Niramish Thali (VeGETARISCH)

Voorgerechten

TRIPLE TASTE SENSATION (Chef’s Speciality)
Trio van soya chaap, burrata chaat en ananas panipuri, voor unieke smaken en texturen

KADAI CHEESE BITES (Chef’s Speciality)
Roergebakken zoete chili met geitenkaas, geserveerd met pittige chili-mayosaus.

Hoofdgerechten ‘Thali’

PALAK MAKAI TART
Rijke, romige taart met verse spinaziesaus, bereid in boter, kruiden en specerijen, heerlijke smaakmix.

ARBI GILOUTI TACOS (Chef’s Speciality)
Taro (arbi) met kruiden en specerijen, in een taco-schelp met munt- of tomatensaus en kokos podi.

CHAINA KOFTA
Heerlijke vegetarische kofta’s van pruimen en aardappelen in romige witte malai-saus.

VEG SATÉ DELIGHT
Krokant geroerbakte groenten in hartige knoflooksaus, geserveerd in saté-stijl.

Paratha, Pulao Rijst, Raita & Papadum

€35,50

 
AMISH Thali (met vleEs & vis)

Voorgerechten

TAMARIND FISH BARLEY MOILEE (Chef’s speciality)
Geïnspireerd door de kustkeuken van Kerala: verse vis in traditionele moilee saus met pittige tamarinde en gerst.

PANCH PHORAN PORK RIBS met MANGO GLAZE (Chef’s speciality)
Traditionele varkensribbetjes met panch phoran kruidenmix en zoete, pittige mangoglazuur.

Hoofdgerechten ‘Thali’

BUTTER CHICKEN
Malse kip in romige botersaus met traditionele Indiase kruiden.

ACHARI KICHDI RISOTTO
Een fusie van Indiase kichdi en Italiaanse risotto met linzen, rijst, ghee en pittige olijvenpickle.

JUNGLEE LAMB GOSHT
Gehakt lamsvlees met aardappel en kaas, langzaam gekookt en geserveerd met Tabasco saus.

BATAK KHURCHAN SAMOSA (Chef’s speciality)
Krokante samosa’s gevuld met gekruid eendenvlees, geserveerd met gefermenteerde groentepickle

Paratha, Pulao Rijst, Raita & Papadum

€39,50

SATVIK Thali (VEGAN)

Voorgerechten

ARBI GILOUTI (Chef’s Speciality)
Taro (arbi) met aromatische kruiden en specerijen, geserveerd met munt- of tomatensaus en kokos podi

RAGDA SAMOSA CHAAT (Chef’s Speciality)
Knapperige samosa’s met gele erwten curry, zwart zout, geroosterd komijnpoeder, munt- en tamarindesauzen

Hoofdgerechten ‘Thali’

CHATPATA ALOO CHILLI
Krokante aardappelfrietjes met sesam, lente-ui, kool, paprika en uien in een smaakvolle Chinese saus

SOYA CHAAP MASALA
Gehakte soja gemarineerd en gekruid, voor een rijke, hartige vegan lekkernij.

MUSHROOM DOSAI
(Chef’s Speciality)
Gefermenteerde rijst-linzenpannenkoeken met hartige champignonvulling, geserveerd met Zuid-Indiase tomatenchutney.

DRAGON SAMOSA
Indo-Chinese samosa’s, roerbakken en geserveerd met pittige gefermenteerde groentepickle.

Paratha, Erwten Pulao Rijst & Papadum

€35,50

Nirvana AT Home

We bieden ook klassieke Indiase gerechten van onze menukaart voor Takeaway. Ook Delivery in Leuven, Kessel-lo & Heverlee binnenkort!

Alles wordt op bestelling gemaakt, dus raad aan om uw bestelling van tevoren via onze website te plaatsen. Erg makkelijk. Kies gewoon je favoriete gerechten. Kies een afhaaldatum en -tijd. Gewoon op tijd ophalen en thuis genieten. 

Wil je onze Samosa Chaat, Dahi Vada, Chicken Butter Masala of onze signature Nirvana Combo proberen? 

ALTIJD IETS NIEUWS..

Onze thalis veranderen altijd met het seizoen. Chef Tanima gelooft dat dit de perfecte manier is om de verse producten van het seizoen te proeven, maar ze te bereiden met authentieke Indiase recepten.

Om onze menukaart zo vers mogelijk te houden en voedselverspilling tegen te gaan, serveren wij vanaf dit seizoen alleen nog onze Thali-menu’s.

Duurzaam en lokaal is ons motto.

Dit seizoen nemen we je mee op reis naar een tropische winterervaring!

nirvana kitchen chef