Menu

Indisch restaurant Leuven

Bekijk hier onze Lente THALI MENU 2022

Nirvana Kitchen is een modern Indiase restaurant. Het is een plek waar oude Indiase familierecepten een Belgisch ‘twist’ krijgen. We serveren een echt Indiase thali menu bij onze Chef Tanima, een groot bord waar kleine kommetjes met verschillende gerechtjes op liggen. Een Thali is een traditionele manier om een uitgebalanceerde maaltijd te eten in India. Je proeft een beetje van veel verschillende gerechten. Het idee achter de thali is om in de katori’s (kommetjes) verschillende smaken aan te bieden, zoals zoet, zout, bitter, zuur, umami en pittig. Om jouw Nirvana-ervaring compleet te maken, hebben we een uitstekende wijnkaart met wijnen uit verschillende regio’s van de wereld. Natuurlijk ben je in België en hier vieren we bier! Je vindt er enkele interessante lokale Belgische bieren die perfect bij uw eten passen.

Thali concept - Een beetje van alles

 
 
Niramish Thali (Veg)

Voorgerechten

PAPRI CHAAT – Hartige komijnkoekjes, aardappelen & kikkererwtjes sla, zoete yoghurt, tamarind chutney, groen chutney en Bhujiya.

PANEER SHASHLIK- Paneer is verse Indiase kaas, heerlijk gemarineerd en gegrild op een spiesje.

Hoofdgerechten ‘Thali’

DAL MAKHNI– Stoofpot van zwarte linzen & rode kidneybonen gegaard met boter & room.

MALAI KOFTA– Verse kaasballetjes in een romige witte curry.

ASPERGES CHORCHORI-Pan-gebakken asperges met spinazie, zoete aardappelen & Bengaalse
‘five-spice garam masala’.

GOBI MANCHURIAN-Geweldige combinatie van krokant gebakken bloemkool en pittige, lichtzoete saus.

Erwten Pulao Rijst, Raita & Papadum & gevuld Kulcha Naan.

€29,50

 
AMISH Thali (met vleEs & vis)

Voorgerechten

MALAI TANGDI– Kippenpilon gemarineerd in gekruide room en gerookt in de tandoor

GALOUTI KABAB– Een juweelrecept uit Lucknow India. Een geitenvlees kebab die smelt in je mond!

Hoofdgerechten ‘Thali’

DAL MAKHNI-Stoofpot van zwarte linzen & rode kidneybonen gegaard met boter & room.

CHICKEN TIKKA BUTTER MASALA– Kip Tikka in een boterachtige curry uit Delhi. Een echt smaakbomb! Bevat lactose & noten.

BENGALESE VIS CURRY-Bengalese zachte pikant curry met Kabeljauw vis. De curry heeft een bijzondere smaak van nigellazaden & gember.

KHATTA METHA PORK-Varkensbuik langzaam gekookt in een zoetzure jus van kruiden, pruimen & chili.

Erwten Pulao Rijst, Raita & Papadum & gevuld Kulcha Naan.

€33,50

SATVIK THAli (VEGAN)

Voorgerechten

TOFU SHASHLIK– Verse Tofu heerlijk gemarineerd en gegrild op een spiesje.

SAMOSA CHAAT-Heerlijk samosa koud sla met zoete vegan yoghurt, groen chutney & tamarind chutney. 

Hoofdgerechten ‘Thali’

KHATTI DAL– Linzensoep met kokum, mosterd & curry blaadjes.

BAINGAN BHARTA– Een goddelijke puree van rokerige aubergines, gemengd met Indiase kruiden.

ASPERGES CHORCHORI– Pan-gebakken asperges met spinazie, zoete aardappelen & Bengaalse
‘five-spice garam masala’.

GOBI MANCHURIAN– Geweldige combinatie van krokant gebakken bloemkool en pittige, lichtzoete saus.

Erwten Pulao Rijst & Papadum & Paratha- Indiase flatbrood.

€29,50

Nirvana AT Home

We bieden ook klassieke Indiase gerechten van onze menukaart voor Takeaway. Ook Delivery in Leuven, Kessel-lo & Heverlee binnenkort!

Alles wordt op bestelling gemaakt, dus raad aan om uw bestelling van tevoren via onze website te plaatsen. Erg makkelijk. Kies gewoon je favoriete gerechten. Kies een afhaaldatum en -tijd. Gewoon op tijd ophalen en thuis genieten. 

Wil je onze Samosa Chaat, Dahi Vada, Chicken Butter Masala of onze signature Nirvana Combo proberen? 

ALTIJD IETS NIEUWS..

Onze thalis veranderen altijd met het seizoen. Chef Tanima gelooft dat dit de perfecte manier is om de verse producten van het seizoen te proeven, maar ze te bereiden met authentieke Indiase recepten.

Om onze menukaart zo vers mogelijk te houden en voedselverspilling tegen te gaan, serveren wij vanaf dit seizoen alleen nog onze Thali-menu’s.

Duurzaam en lokaal is ons motto.

Dit seizoen nemen we je mee op reis naar een tropische winterervaring!

nirvana kitchen chef