
Bekijk hier onze Summer 2024-25 MENU
Nirvana Kitchen is een modern Indiaas restaurant waar traditionele Indiase familierecepten een Belgische twist krijgen. We serveren een authentiek Indiaas thali-menu: een groot bord met kleine kommetjes gevuld met een verscheidenheid aan gerechten. Een Thali is een traditionele manier om een uitgebalanceerde maaltijd te genieten in India, waarbij je een beetje proeft van veel verschillende smaken. Het concept van de thali is om diverse smaken te presenteren in de katori’s (kleine kommetjes), zoals zoet, zout, bitter, zuur, umami en pittig.
Om jouw Nirvana-ervaring compleet te maken, bieden we een uitstekende wijnkaart aan met wijnen uit verschillende regio’s van de wereld. En natuurlijk, in België vieren we bier! Je vindt bij ons een selectie van interessante lokale Belgische bieren die perfect bij jouw maaltijd passen

Thali concept - Een beetje van alles
Niramish Thali (VeGETARISCH)
Voorgerechten
SOYA BOTI GHEE ROAST (Chef’s Speciality)
Tandoor-gekruide sojastukjes geserveerd met Indiaas brood en chutney.
JUGALBANDI CHAAT (Specialiteit van de chef)
Burrata ontmoet munt-pesto-paneer in een tandoori masala chaat-explosie.
Hoofdgerechten ‘Thali’
KEEMA LASAGNA DESI-FIED
Vegetarische keema in lasagnalagen, op smaak gebracht met Tabasco.
Italië maakt een pittige omweg via Delhi.
TANDOORI TACOS (Specialiteit van de chef)
Chole Khulcha-editie – klassieke chole in khulcha-taco’s met frisse munt-salade.
MALAI CHAINA KOFTA
Vegetarische kofta’s van pruimen en aardappel in een romige witte malai-saus.
TRUFFEL-E-KADAI
Romige kadai-hapjes met wilde morieljes en een vleugje truffelolie.
Een Indo-Europese mix van vuur, bos en finesse.
Geserveerd met:
Paratha, Masala Pulao Rijst, Avocado Raita & Papadum
€37,50


AMISH Thali (met vleEs & vis)
Voorgerechten
PANCH PHORAN AAMRAS RIBS (Specialiteit van de chef)
Varkensribbetjes met een panch phoran-kruidenmix en een zoete mangoglazuur — een perfecte smaakbalans.
MATKA CHAMPARAN RAAN (Specialiteit van de chef)
Lamskoteletjes langzaam gegaard in robuuste kruiden, geserveerd in een glazen pot.
Hoofdgerechten ‘Thali’
DILLI 6 BUTTER CHICKEN
Malse stukjes kip in een romige botersaus met traditionele Indiase specerijen.
NIHARI OSSO NAWABI
Langzaam gegaarde schenkel in een rijke Mughlai-saus met kruiden, geserveerd met Jeera Aloo.
KADAFI DUCK KHURCHAN
Gekonfijte eend in krokante kadafi, geserveerd met romige sambar-mayonaise.
Een speels samenspel van texturen met een moderne twist.
MOILEE PACHAKARAM (Chef’s speciality)
Geïnspireerd door de kustkeuken van Kerala: verse vis in traditionele moilee saus met pittige tamarinde en gerst.
Geserveerd met:
Paratha, Masala Pulao Rijst, Avocado Raita & Papadum
€42,50
SATVIK Thali (VEGAN)
Voorgerechten
SAMBAR MEDU NEST (Specialiteit van de chef)
Krokante medu vada, afgewerkt met vermicelli en sambar-mayonaise.
DILLI 6 ALOO FOAM CHAAT
Desi-stijl gefrituurde aardappel ontmoet yoghurtfoam en een chutney-dressing. Een knapperige, frisse street snack op een wolkje van smaak
Hoofdgerechten ‘Thali’
CHAAP-E-MAKHANI
Romige, gekruide vegan chaap in een klassieke makhani-saus. Vol van smaak, zonder schuldgevoel, puur genieten.
MASALA PINEAPPLE MOILEE
Gegrilde ananas in een kruidige moilee-saus. Zurig, tropisch en gedurfd.
INDIAN GYOZA DOSAI
Krokante dosa gevuld met tofu-gyoza, overgoten met een pittige fusionsaus. Een pan-Aziatische liefdesbrief met een Zuid-Indiase ziel.
ARVI KADAFI KEBAB (Specialiteit van de chef)
Krokant van buiten, hartig van binnen. Arbi krijgt een glamoureuze upgrade met kadafi-korst en frisse munt.
Geserveerd met:
Paratha, Masala Pulao Rijst & Papadum
€37,50


Nirvana AT Home
We bieden ook klassieke Indiase gerechten van onze menukaart voor Takeaway. Ook Delivery in Leuven, Kessel-lo & Heverlee binnenkort!
Alles wordt op bestelling gemaakt, dus raad aan om uw bestelling van tevoren via onze website te plaatsen. Erg makkelijk. Kies gewoon je favoriete gerechten. Kies een afhaaldatum en -tijd. Gewoon op tijd ophalen en thuis genieten.
Wil je onze Samosa Chaat, Dahi Vada, Chicken Butter Masala of onze signature Nirvana Combo proberen?
ALTIJD IETS NIEUWS..
Onze thalis veranderen altijd met het seizoen. We geloven dat dit de perfecte manier is om verse seizoensproducten te proeven, bereid volgens authentieke Indiase recepten.
Om onze menukaart zo vers mogelijk te houden en voedselverspilling tegen te gaan, serveren wij vanaf dit seizoen uitsluitend onze Thali-menu’s.
Duurzaam en lokaal is ons motto.
Dit seizoen nemen we je mee op reis naar een tropische winterervaring.”
